, , , , , ,

Halloumi-curry (G, L)

Olen odottanut syksyn mausteisia pataruokia pitkään, ja nyt niiden aika on vihdoin täällä! Lupasin loman loputtua itselleni, että meillä syödään jatkossa enemmän taas kasvisruokaa. Kasvisruoka on ollut aina juttu meidän keittiössä, mutta jotenkin osittaisen FODMAP-ruokavalion myötä, meillä alettiin syömään enemmän myös lihaa. Enimmäkseen kalaa ja kanaa, mutta nyt on tehtävä kuitenkin ryhtiliike ja lisättävä kasviksia enemmän lautaselle. Kasvisruoka on myös paljon edullisempaa ja ympäristöasiat mietityttävät paljon.

Arkena helppous on mielestäni tärkeintä ja opettelen myös sinnikkäästi tekemään suurempia määriä ruokaa kerrallaan. Parempi kokata muutamana iltana viikossa reilummin, kuin joka ilta jotain pientä. Minulla on paljon opittavaa vielä tässä, mutta kyllä tämä vielä iloksi muuttuu. Kukkaro kiittää myös, kun lounaalle ostetut valmisruoat jäävät kauppaan – ja onhan itse tehty ruoka aina parasta.

Valmistin eilen pannullisen herkullista halloumi-currya, mikä on varsinaista sielunruokaa näin syksyllä. Curryt ovat siitä ihania, että niihin voit upottaa kaikkia kasviksia, mitä jääkaapista sattuukaan löytymään. Tämä resepti on FODMAP-ystävällinen, jos jätät valkosipulin pois.

5 annosta

  1. Kuutioi halloumijuusto. Kuumenna pannu ja paista juustokuutiot kauniin ruskeiksi ilman öljyä. Joskus halloumin paisto kestää hieman pidempään, riippuen pannusta. Anna nesteiden poistua rauhassa ja pinnat alkavat ruskistumaan.
  2. Pilko halloumikuutioiden paistuessa paprika, chili ja valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta se. Hienonna porkkanat ohuiksi suupaloiksi ja huuhtele kikherneet juoksevan veden alla siivilässä.
  3. Lisää pannulle öljy, inkivääri, valkosipulit ja paprikat. Paista hetki ja lisää mausteet.
  4. Nakkaa porkkanat, kikherneet ja kirsikkatomaatit mukaan. Kaada joukkoon vesi, tomaattimurska ja kookoskerma, sekoita ja laita kansi päälle. Anna hautua puoli tuntia ja keitä sillä aikaa lisukkeeksi riisiä.
  5. Kun kastike on hautunut, käännä lämpö pois päältä ja sekoita joukkoon 1 dl turkkilaista jugurttia. Viimeistele kastike korianterilla ja lehtipersiljalla.

Halloumi-currysta tuli niin hyvää, että se jää ehdottomasti meidän vakkariksi arkiruokalistalle. Saispa lisää! ❤

8 vastausta artikkeliin “Halloumi-curry (G, L)”

  1. Kypsennetäänkö halloumia todellakin yhtä kauan kuin porkkanaa ja paprikaa ? Ajattelin, että paistettu halloumi otettaisiin pois pannulta ja lisätään pannulle taas loppuvaiheessa.

    Tykkää

    • Kyllä, minä teen näin. Toki tämä riippuu paljon myös pannusta! Voit toki nostaa halloumit pois ja lisätä loppuvaiheessa 😊

      Tykkää

  2. Aivan ihana ja helppo ruoka. Maistui koko perheelle! Kannattaa todella käyttää oikeaa halloumia, koska ekalla yrityksellä “halloumi” suli pannuun. Oikealla (laktoosittomalla) halloumilla onnistui heti. Jätin halloumin muun kastikkeen joukkoon, en nostanut pois pannulta paistamisen jälkeen ja tuli ihana koostumus vailla sellaista kumimaisuutta, joka helposti halloumiin tulee. Tämä voisi toimia myös tofulla, jos haluaa vegaanisen padan.

    Tykkää

    • Ihana kuulla, että sielä on maistunut! ❤ Itsekin olen miettinyt, että tofua voisi käyttää joskus vaihtoehtoisesti. 🙂

      Tykkää

  3. Onko kikherneet fodmappiin sopivat? Mä olen luullut, etteivät sovi. Tämä olisi ilouutinen!

    Tykkää

Jätä kommentti