, , , , , ,

Kolmen ruokalajin illallinen (G)

Lupasin teille kolmen ruokalajin illallisen, kun 4000 seuraajan raja meni rikki muutama viikko sitten instagramissa.
Olen tästä todella otettu, kiitos ❤ Resepteillä valmistat illallisen neljälle hengelle.

Halusin kehitellä jotain kasviksista ja kalasta, ei liian tuhtia, mutta silti maistuvaa. Ohjeet ovat myös todella helpot, halusin kehittää menun niin, että jokaisen on helppo valmistaa se. Pidän itse suht pienistä annoksista, silloin kun niitä on monta. Ähky ei ole koskaan hyvästä ja inhoan sitä tunnetta kun olet liian täynnä, joten arvostan sopivia annoskokoja illallisella kun annoksia on monta.

Alkuun valmistin mausteista lohitartaria. Maku ei ole kovinkaan tulinen, mutta siinä on juuri sopivasti potkua. Tarjoilin tartarin friteeratussa riisipaperikupissa. Riisipaperi antaa ihanaa rapeutta ja sopii täydellisesti lohen kanssa.

Pääruokana toimi erinomaisesti simppeli parsakeitto. Vihreää parsaa, kuohukermaa ja paljon sitruunaa. Tämä on myös loistava alkuruoka, jos kaipaat tuhdimpaa pääruokaa!

Jälkiruokien kanssa oion monesti helpoimman kautta. Halusin jotain makeaa ja rapeaa, joten macaronsit olivat nappivalinta. Satuin myös löytämään uusia baileys-liköörin makuisia macaronseja, mitkä toimivat aivan loistavasti! Macaronsien kanssa maistui tuoreat marjat ja minttu – yksinkertaista ja todella herkullista.

Spicy salmon – lohitartar

  1. Poista lohesta nahka ja taputtele pinta kuivaksi. Hienonna pieniksi kuutioiksi tai hakkelukseksi ja laita kulhoon.
  2. Lisää chilikastike, soija ja majoneesi. Sekoita ja anna tekeytyä puolituntia jääkaapissa. Aloita riisipaperin paisto, kun lohi on maustunut.
  3. Leikkaa riisipaperiarkki neljään osaan.
  4. Lisää kylmälle pannulle reilusti rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Suosittelen käyttämään teräspannua.
  5. Voit testata öljyn kuumuuden puisella syömäpuikolla, kun öljy poreilee kevyesti tikkua vasten, lisää riisipaperipala paistumaan. Riisipaperi on valmis noin sekunnissa. Nosta riisipaperipala atuloilla (pihdeillä) pannulta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  6. Kasaa annokset ja viimeistele furikakella.
Riisipaperiarkki leikataan neljään osaan ennen paistoa.

Parsakeitto

  1. Poista parsoista puiset kannat, huuhtele ja leikkaa kahteen – kolmeen osaan. Hienonna salottisipuli.
  2. Kuumenna paksupohjainen kattila, laita voi sulamaan ja aloita sipulien kuullotus, lisää parsat joukkoon ja kääntele muutama minuutti.
  3. Kaada kattilaan vesi ja murusta kanaliemikuutio. Anna parsojen porista 5 – 7 minuuttia. Voit napata muutaman nupun talteen koristelua varten!
  4. Käännä lämpö pois liedeltä, kaada purkki kermaa, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  5. Lisää lehtipersiljat ja ripaus sormisuolaa.
  6. Soseuta keitto ja tarkasta maku.
  7. Viimeistele annokset lehtipersiljalla ja pippurilla.

Macarons & marjoja

Pleittaa marjat ja macaronit haluamallasi tavalla. Tämän helpommalla et pääse ja annos ei voi mitenkään mennä pieleen!❤️

Saispa lisää!❤️

Jätä kommentti