, , , , , , ,

Makumatka kreikkaan – maailman parhaat perunat, uunifeta kasviksilla, marinoidut oliivit & jogurttikana

Well hello! Ihanaa lauantaita ❤ Mulla on ollut jo pidemmän aikaa mielessä kreikkalainen keittiö ja makumatka välimerelle. Ruokaa tuli niin paljon, että olisi pitänyt kutsua ystävät koolle.

Ruokaillessamme, taustalla soi spotifyn Greek Taverna -soittolista. Mun mielestä nuo soittolistat ovat aivan ihania! Kaikkien teemojen mukaan löytyy vaikka ja mitä. Näin pääsee varmasti kiinni oikeanlaiseen tunnelmaan, vaikka ollaankin sateisessa ja harmaassa, marraskuisessa suomessa.

Valmistin tänään elämäni perunat, ohjeen bongasin muutama viikko sitten instagramista. Videolla siis näytettiin, miten valmistetaan rapeita perunalohkoja uunissa. Voin kertoa, että en ole koskaan tehnyt kotona mitään yhtä hyvää perunasta, kuin tänään!

Jos valmistat koko setin, aloita kanasta, tee seuraavaksi oliivit, perunat ja sitten uunifeta. Niin, ja paista valmiita pitaleipiä, näin pääset helpolla. Valmista myös tsatsikia, suosikkiohjeellasi!

Maailman parhaat perunat 2 – 3 annosta

  1. Kuori ja lohko perunat. Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilma)
  2. Lisää kiehuvaan veteen runsaasti suolaa ja ruokasooda, keitä perunat. Valuta ja laita tyhjään kattilaan odottamaan.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja erottele rosmariinin lehdet rangasta.
  4. Kuumenna pannulla rypsiöljyä niin, että se peittää pannun pohjan, nakkaa valkosipulit ja rosmariini paistumaan. Varo polttamasta valkosipuleita.
  5. Kun öljy tuoksuu ihanalta, siivilöi se kattilaan suoraan perunoiden päälle. Ota rosmariini ja valkosipuli talteen.
  6. Sekoita öljy perunoihin, lisää hieman suolaa ja levitä perunat pellille niin, että ne eivät osu toisiinsa.
  7. Paista uunissa kauniin ruskeiksi. Kun pinta on saanut väriä, voit laittaa halutessasi grillivastukset päälle. Tarkoituksena on saada mahdollisimman rapeita perunoita.
  8. Kippaa perunat kulhoon, mausta sormisuolalla, pippurilla ja lisää öljyssä paistetut valkosipulit ja rosmariini, sekoita.

Jogurttikana 4 – 6 annosta

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään, tarkasta maku. Lisää paistileikkeet ja anna marinoitua jääkaapissa tunnista kahteen.
  2. Paista kuumalla valurautapannulla ilman ylimääräistä rasvaa, anna nesteiden haihtua rauhassa. Paista pinnat kauniin ruskeiksi.
  3. Suikaloi sopiviksi paloiksi kypsennyksen jälkeen.

Marinoidut oliivit

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nosta marinoitumaan jääkaappiin. Mitä enemmän annat aikaa, sen parempi.

Uunifeta, vihreää paprikaa & kirsikkatomaatteja, 4 annosta

Tämä annos on kuin lämmin kreikkalainen salaatti, mutta ilman kurkkua ja sipulia. Voit lisätä punasipulia halutessasi, mutta mielestäni tämä toimii erittäin hyvin ilmankin!

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pese ja suikaloi paprika.
  3. Lisää pieneen uunivuokaan feta ja kasvikset, viimeistele yrteillä ja kaada reilusti oliiviöljyä.
  4. Paista uunissa, kunnes tomaatit ja paprika ovat saaneet väriä. Voit kääntää lopuksi grillivastukset muutamaksi minuutiksi.

Kaada lasiin valkoviiniä, pistä musiikki soimaan ja kuvittele itsesi sinisen meren äärelle. Saispa lisää! ❤

Jätä kommentti