, , , ,

Kinder bueno -levite (V, G)

Vuoden viimeistä viedään. Meidän uusi vuosi vaihtuu karanteenissa, mutta se ei haittaa oikeastaan ollenkaan. Puen päälle suosikkimekon, punaan huulet ja valmistan ihanan illallisen ja katsotaan elokuvia.

Aamiainen venyi meillä tänään lounaaksi, mutta hyvää kannatti taas odottaa. Valmistin banaanilettuja tuoreiden hedelmien, marjojen ja valloittavan hyvän kinder bueno -levitteen kanssa. Sain idean tästä levitteestä viime viikolla, kun näin videon saman tyylisestä tahnasta.

Valitsin vahingossa vegaanisen valkosuklaan, mutta kyllä kannatti. Ichoc luomu valkosuklaa yllätti ihan täysin – se maistuu samalta, kuin maidosta tehty. Ostan tätä mieluusti myös jatkossa. Levitteeseen tulee lisäksi paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä sekä yksi ruokalusikallinen rypsiöljyä. Jos rakastat kinder bueno -suklaapatukoita, tämä levite on unelma ❤

On erityisen tärkeää, että hasselpähkinät paahdetaan ja kuoritaan. Kuoret maistuvat kitkerältä ja paahtamisen avulla ne irtoavat helposti. Ihan kaikkia kuoria ei tarvitse kuitenkaan poistaa. Alla näkyvässä kuvassa näet, minkä verran kuorittuja pähkinöitä riittää. Jos kuoret eivät irtoa helpolla, paahtoaika ei ole ollut silloin riittävä. 175 asteisessa uunissa 10 – 12 minuuttia oli minusta sopiva aika. Paahtaminen herättää myös hasselpähkinöiden upean maun.

Tarvittavat ainekset

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle pellille. Paahda 10 – 12 minuuttia ja anna jäähtyä viisi minuuttia.
  2. Nosta keskikokoisen kulhon päälle teräksinen siivilä ja kaada pähkinät. Hiero pähkinöitä käsillä siivilää vasten ja kuoret irtoavat siististi kulhoon.
  3. Hienonna pähkinät hienoksi blenderissä tai ruokaprosessorissa, lisää öljy ja jatka massan jauhamista. Tähän vaiheeseen menee noin viisi minuuttia.
  4. Sulata mikrossa suklaa ja lisää pähkinämassan joukkoon, aja tasaiseksi.
  5. Levite kuumenee valmistusvaiheessa pitkän jauhamisen vuoksi. Anna levitteen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
  6. Sitten vaan herkuttelemaan! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: