, , , , , ,

Viismauste-broileri (G, M)

Mulla on pyörinyt jo ainakin puoli vuotta kaapissa kiinalainen five spice -mausteseos. Se oli pitkään ostoslistalla ja kun sain sen vihdoin käsiini, se siirtyi valitettavasti kaapin perukoille ja unohtui. Nyt oli siis korkea aika ottaa se käyttöön! Mausteseos sisältää tähtianista, fenkolin siemeniä, sichuanin pippuria, neilikkaa ja kanelia – jos maustaminen tuntuu joskus haastavalta, niin tätä kannattaa kokeilla. Kun ostat valmiin seoksen, pääset helpolla! Toki mausteseosta voi ja kannattaa tehdä myös itse, kokonaiset mausteet paahdetaan ja jauhetaan. Mielestäni tässä olisi aika hyvä joululahjaidea 🙂

Five spice -mausteseos tuo ruokaan sen maun, minkä olet maistanut varmasti kiinalaisessa ravintolassa. Seuraavan kerran kun mietit tilaavasi take awayta, testaa tätä ruokaa!

Vaikka viismauste-broileri on makumaailmaltansa kiinalaista, en voinut vastustaa annoksen viimeistelyä japanilaisella furikake -mausteseoksella. Furikake sisältää merilevää ja seesaminsiemeniä, se sopii hyvin kaikkien ruokien kanssa, missä on riisiä. Broilerin lisäksi paistoin vielä paprikaa ja pak choita, eli pinaattikiinankaalia. Kun paistan pak choita, lisään aina joukkoon hieman soijakastiketta ja raastettua inkivääriä – yhdistelmä on aivan ihana.

Broileri on helppoa ja edullista arkiruokaa. Tällä kertaa käytin luutonta paistileikettä, mikä pysyy takuulla mehevänä kypsennyksen ajan sen rasvaisuuden vuoksi. Broileri marinoidaan ihanassa maustekastikkeessa, paistetaan pinnat kiinni ja loppukypsennys tapahtuu uunissa.

Five spice -mausteseosta saa ostettua aasialaisista marketeista. Maustepurkki maksaan muutaman euron.

4 annosta

Tarjoile broileri riisin ja kasvisten kanssa.

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, raasta sekaan inkivääri ja valkosipulinkynsi. Hiero marinadi paistileikkeisiin ja anna marinoitua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Paista broilereille kunnon paistopinta valurautapannulla ja nakkaa pannu uuniin 20 minuutiksi. Paistileikkeestä irtoaa paljon rasvaa, mikä muodostaa herkullisen kastikkeen marinadin kanssa.
  4. Valmista ruoan paistuessa lisukeriisi ja kasvikset.
  5. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja nauti kuumana.
Saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: