, , , , , , ,

Kalkkunapyörykät ja lohkoperunat (G,M)

Meillä kokattiin eilen helppoa ja maistuvaa, FODMAP-ruokavalioon soveltuvaa arkiruokaa. Olen tykästynyt kalkkunan jauhelihaan kovin, se on maukasta ja kevyttä – täydellinen vaihtoehto siis arkeen. Viimeksi teimme siitä lasagnea, nyt pyöryköitä.

Kalkkunapyöryköiden lisäksi valmistin lohkoperunoita kaikilla mausteilla ja keitin kasviksia pakastimesta. Käytin pyöryköissä, että lohkoperunoissa reilusti mausteita. Tällä kertaa valitsin paljon yrttejä ja hieman savupaprikaa. Pienellä vaivalla tavallisesta ruoasta saa yllättävän maukasta.

Kalkkunapyörykät

Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota viidestä kymmeneen minuuttia. Taikina on ensin löysää, mutta muuttuu kiinteäksi kun sille antaa hetken aikaa. Paista pyörykät pannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä.

Lohkoperunat

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilma).
  2. Lohko perunat ja laita teräskulhoon, sekoita mausteiden ja öljyn kanssa.
  3. Levitä perunat pellille erilleen toisistaan ja paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Tee lisukesalaatti, tai keitä kasviksia. Pyöryköiden ja lohkoperunoiden kastikkeeksi sopii hyvin maustamaton turkkilainen jugurtti (laktoositon). Annokset kannattaa myös viimeistellä tuoreilla yrteillä.

Saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: