, , , , ,

Jambalaya -tyylinen riisipaistos (G, M)

Piitkästä aikaa täällä! Instan puolella on ollut paljon aktiivisempaa lähiaikoina, mutta nyt päätin ryhdistäytyä ja kirjoittaa postauksen ihanasta jambalayasta mitä valmistin tänään.

Onko jambalaya tai paella tuttuja ruokia sinulle? Tein jotain hyvin niiden tyylistä, mutta hiukan omalla twistillä. Lisäsin mukaan punaviiniä ja jätin sipulit, sekä kanaliemen pois. Tästä tuli taivaallisen hyvä illallinen!

Jambalaya on paellan tyylinen riisiruoka louisianasta. Siihen upotetaan erilaisia kasviksia, lihaa, äyriäisiä ja se maustetaan voimakkaasti savupaprikalla, cayennepippurilla ja yrteillä – saispa lisää!

Minun ohjeesta on riisuttu sipuli, mutta jos jätät valkosipulin ja sellerin pois, niin ohjeesta saa FODMAP-ystävällisen. Lisää vaan enemmän chiliä ja yrttejä.

Lasi viiniä ja lautasellinen jambalayaa oli kaikki mitä toivoin tältä lauantailta ❤

4 annosta

Jambalaya valmistuu puolessa tunnissa ja melkein itsestään kannen alla. Mikäli kaipaat kunnolla makua ruokaan ja helppous on sinulle tärkeää, tallenna tämä ohje!

  1. Pese sellerin varret ja hienonna ne. Hienonna samalla valkosipuli ja chili, laita kannellinen pannu kuumenemaan.
  2. Kuullota valkosipuli, selleri ja chili oliiviöljyssä, kunnes keittiössä alkaa tuoksumaan. Mittaa riisi pannulle ja sekoittele hetken aikaa.
  3. Kaada joukkoon viini ja anna haihtua hieman. Lisää tomaattipyre, kirsikkatomaatit liemineen, vesi ja kaikki kuivat mausteet.
  4. Nakkaa joukkoon chorizo ja broilerit, sekoita hieman. Laita kansi kiinni ja anna hautua 20 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi katkaravut ja sitruunamehu, sekoita. Viimeistele lehtipersiljalla ja sitruunaviipaleilla.

Ihania herkkuhetkiä! ❤

Jätä kommentti