, , , , , ,

Hummuspasta (V, G)

Minulla kävi tänään vahinko, mikä muutti elämäni kuitenkin hitusen paremmaksi – opettelin itse tekemään tahinia.

Olin kutsunut ystäväni meille syömään ja suunnittelin tekeväni hummuspastan, mihin tekisin hummuksen itse. Huomasin kuitenkin, että tahini oli loppu ja menin pieneen paniikkiin, sillä kokkausaikaa ei ollut kovinkaan paljon jäljellä. Toiminnan naisena keksin kuitenkin hädässä ratkaisun ja päätin valmistaa itse tahinia! Se oli niin helppoa ja hummuksesta tuli todella hyvää, että nyt jaan ohjeen myös teille. Tämä hummuspasta on vegaanista lohturuokaa, mikä yllättää helppoudellaan vaikka kaikki tehdäänkin alusta asti itse ❤

3 – 4 annosta

Jos valmistat hummuksen pelkästään dipiksi tai leivän päälle, käytä valkosipulia hieman vähemmän. Pastan kanssa hummus lämmitetään ensin pannulla, joten valkosipuli ei maistu yhtä vahvalta, kuin raakana.

  1. Kuumenna paistinpannu ja paahda seesaminsiemeniä hetki, jäähdytä ja kaada blenderiin tai monitoimikoneeseen. Aloita siemenien hienontaminen. ( Tahinia tulee suht pieni määrä pastaan, joten suuressa blenderissä kannattaa tehdä suurempi satsi. Tahini säilyy pitkään puhtaassa lasipurkissa. Minä valmistin tahinin pienessä monitoimikoneessa, mihin lisäsin suoraan hummuksen muutkin ainekset.)
  2. Kaada monitoimikoneeseen oliiviöljy ja vesi, kun siemenet ovat hienontuneet hieman. Aja niin kauan, kunnes tahna muuttuu täysin sileäksi. Tässä menee hetki!
  3. Kuori valkosipulit ja lisää joukkoon, aja.
  4. Lisää valutetut kikherneet, sitruunamehu, juustokumina, kurkuma ja sormisuolaa. Blendaa ja tarkasta maku. Tässä hummuksessa pitää maistua suola tarpeeksi, joten sen kanssa ei kannata säästellä! Lisää tarvittaessa oliiviöljyä, jos rakenne on liian paksu mielestäsi.
  5. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen desin verran keitinvettä.
  6. Kuullota pannulla puolikas hienonnettu chili ja kaada hummus, lisää talteen otettu pastan keitinvesi. Sekoita kastiketta hetki ja valuta pastat, kaada pannulle. Kääntele kastike spagettiin ja tarjoile.
  7. Hienonna annosten päälle chiliä, lehtipersiljaa ja purista sitruunamehua.
Hummuspasta on tuhti ja herkullinen arkiruoka – saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: