, , , , , ,

Sienikiusaus (G)

Täällä pyörii sukat jaloissa – valmistin nimittäin niin hyvän sienikiusauksen lauantaipäivälliseksi! Olen noudattanut FODMAP-ruokavaliota reilut kolme kuukautta ja välttänyt kiellettyjä ruoka-aineita parhaani mukaan. Olen tehnyt muutamia kokeiluja kuluneiden kuukausien aikana, mutta alussa se ei olisi kannattanut. Sen sijaan nyt, kun aikaa on kulunut, olen päättänyt kokeilla uudelleen muutamia kiellettyjä ruokia ja menestys on ollut parempi. Sieniä en ole syönyt ollenkaan, joten olen odottanut tätä päivää hartaasti.

Oletko koskaan syönyt sienikiusausta? Jos et ole, niin nyt on aika kaivaa kuivatut sienet kaapin perukoilta ja tarttua tuumasta toimeen. Meillä on onnekas tilanne, sillä parempi puoliskoni saa säännöllisesti kuivatettuja ja pakastettuja sieniä, mistä pääsen loihtimaan meille ihania herkkuja.

Valmistin tällä kertaa kiusauksen näppärästi valurautapannulla, sillä meidän talouteen kuuluu vain kaksi henkilöä. Valmista sinä padassa, jos syöjiä on enemmän! Sieniksi valikoitui kuivakaapin ihanat mustatorvisienet, mitkä pyöräytin ensin voissa ja maustoin suolalla. Lisäksi kiusauksessa maistuu kolmen juuston kerma, vintage cheddar, kevätsipuli ja timjami – lohturuokaa parhaimmillaan.

Mikäli syöjiä on reilummin, käytä pataa, kilon pussia perunasuikaleita ja lisää halutessasi sieniä, timjamia ja kevätsipulia enemmän. Kermaa ja kananmunia ei tarvitse laittaa suurempaa määrää! Käytän ohjeissani sipulin sijaan kevätsipulia, koska se sopii vatsalleni paremmin kuin tavallinen sipuli.

Muista! Valurautapannu pitää kuumentaa aina ennen uuniin laittamista, varmista siis, että pannu ei kerkeä jäähtymään liikaa kylmistä perunoista. Voit kuumentaa pannua hellalla vielä ennen uuniin nostoa.

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Laita sienet likoamaan vartiksi veteen.
  3. Hienonna timjami ja kevätsipulin varret.
  4. Kuumenna valurautapannu, lisää nokare rasvaa, purista sienistä neste ja nakkaa pannulle paistumaan.
  5. Mausta sienet suolalla ja lisää rkl tuoretta timjamia joukkoon, käännä hella pois päältä.
  6. Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat, kaada perunasuikaleet ja kevätsipulit pannulle.
  7. Kaada päälle muna-kermaseos ja rouhi mustapippuria, sekoita hieman ja lisää päälle vielä timjamia ja vuole paloja cheddarista.
  8. Nosta pannu uunin keskitasolle ja kypsennä 45 minuuttia. Jos käytät tavallista uunivuokaa, kypsennä noin tunti.
  9. Anna kiusauksen tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Sitten vaan sukat pyörimään, tämä on fantastista! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: