, , , , , ,

Soba nuudelit tofulla

Tämä vegaaninen nuudeliannos on ehdoton hitti!

Vietin perjantaina ensimmäistä syyslomapäivää, halusin valmistaa jotain helppoa ja minun sattui tekemään mieli pitkästä aikaa nuudeleita. Jääkaapistani löytyy aina aasialaisia kastikkeita, inkivääriä ja chilejä, joten nuudeliruokia on helppo lähteä tekemään. Lisäksi kasvatan nykyään yrttejä keittiössäni vesiviljelylaitteella, joten korianteriakin on aina tarjolla. Kasvattamani yrtit kasvavat hirmuvauhtia, joten niitä on käytettävä aina reilusti – ihan parasta ❤

Nyt on myönnettävä että ostin ensimmäistä kertaa elämässäni japanilaisia soba nuudeleita, mitkä on valmistettu tattarista! Tattari kauhistuttaa minua monesti, mutta nämä nuudelit olivat erittäin hyviä ja käytän näitä jatkossakin. Nuudelien rakenne sopii hyvin wokattavaksi sekä keittoihin. Nuudelit olivat pakattu myös kauniisti, plussaa siitä.

2 annosta

  1. Valuta tofu, kääri se talouspaperiin ja keittiöpyyhkeeseen. Laita päälle painoksi esimerkiksi kattila. Anna kuivua 10 minuuttia, kuutioi tofu tämän jälkeen.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna tällä aikaa sipuli, valkosipulit ja chili, raasta inkivääri.
  3. Kuumenna pannu, paista tofukuutioita ensin kuivalla pannulla ja mausta kevyesti suolalla. Kun kaikki pinnat ovat saaneet kullanruskean värin, lisää pannulle tilkka öljyä.
  4. Kuulota sipuleita ensin, lisää sitten valkosipulit, chili ja inkivääri.
  5. Lisää nuudelit pannulle, kaada soijakastike ja hoisin.
  6. Wokkaa nuudeleita hetken aikaa ja tarjoile. Koristele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Tästä ruoasta tuli aivan ihanaa – saispa lisää! ❤

Jätä kommentti