, , , , ,

Tofu satay vartaat

Eilen oltiin hyvän äärellä, nimittäin valmistin meille herkullista thaimaalaista ruokaa – vegaanisesti. Sataykastike on ihanaa ja tänään maustoin sen thaimaalaisittain punaisella currytahnalla. Moni currytahna sisältää kalakastiketta mutta rainbow valmistaa tuotteen vegaanisesti!

Kastikkeeseen tarvitset maapähkinävoita, kookosmaitoa, vaahterasiirappia, soijakastiketta ja punaista currytahnaa. Vartaiden kanssa tarjoan mieluiten riisiä ja salaattia. Tämä jos joku on astetta parempaa arkiruokaa ❤

Tofuvartaat

Marinadi tofulle

Sataykastike

Kastiketta tulee reilusti tällä ohjeella. Jos haluat pienemmän määrän, käytä maapähkinävoita puoli desiä vähemmän.

Liota puisia grillitikkuja vedessä tunti ennen ruoan valmistusta, näin ne eivät kärähdä!

  1. Valuta tofu ja taputtele talouspaperilla pinta kuivaksi. Kääri talouspaperiin ja keittiöpyyhkeeseen, aseta painoksi päälle esimerkiksi paistinpannu. Anna tofun kuivua 10 minuuttia. Valmista seuraavaksi marinadi.
  2. Hienonna valkosipuli ja sekoita kulhossa marinadin muiden aineksien kanssa. Kuutioi tofut ja marinoi puoli tuntia jääkaapissa. Valmista tofujen marinoituessa sataykastike.
  3. Lisää kattilaan kaikki kastikkeen ainekset. Kun kastike on lämmennyt, lisää pikkuhiljaa vettä ohentaaksesi kastiketta. Itse pidän hieman paksummasta kastikkeesta, joten lisäsin vain puoli desiä vettä. Voit ohentaa kastiketta oman mielen mukaan. 🙂
  4. Siirrä kastike kulhoon odottamaan tarjoilua.

Vartaiden paisto

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen, aseta tofukuutiot grillitikkuihin ja asettele vartaat uunivuoan päälle, näin tofu paistuu tasaisesti.
  2. Paista vartaita ensin 15 minuuttia, käännä ympäri ja valele marinadilla toinen puoli. Paista toiset 15 minuuttia.
  3. Tarjoile vartaat sataykastikkeen, riisin ja kasvisten kera.

Tämä kasvisruoka maistuu varmana koko perheelle – saispa lisää! ❤

Jätä kommentti