, , , , , ,

Vegaaninen avokadopasta

Olin unohtanut tämän täyteläisen ja raikkaan pastan olemassaolon täysin, mikä on ihme sillä tätä voisi syödä vaikka joka viikko!

Avokadopasta – niin hyvää että sitä on otettava aina lisää. Kehittelin vegaanisen versioni muutama vuosi sitten, kun olin viettämässä iltaa ystävieni kanssa. Kyseisestä porukastamme löytyy yksi vegaani ja hän tutustutti meidät kaikki silloin ravintohiivahiutaleisiin.

Yhdistämällä juustonmakua muistuttavat, ravinteikkaat ravintohiivahiutaleet avokadon kanssa, syntyy jotain vastustamattoman ihanaa.

Kun ripottelet ravintohiivahiutaleet annosten päälle, niiden sisältämät ravintoaineet säilyvät parhaiten. Hiutaleet sopivat täydellisesti pastan kanssa tuomaan juustoista makua. Ravintohiivahiutaleet sisältävät B-ryhmän vitamiineja, sinkkiä ja kuituja.

Vinkkejä

Yrttejä kannattaa käyttää reilusti, ne tuovat upeaa makua ja näyttävät kauniilta. Itse pyrin käyttämään tuoreita yrttejä jokaisella aterialla.

Jos sinulta löytyy mortteli, käytä sitä! Kun lisäät ripauksen suolaa chilejä ja valkosipulia murskatessa, maut voimistuvat ja murskaus on helpompaa – näin maut saadaan herätettyä.

Neljä annosta

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä, ota talteen 1 dl pastan keitinvettä.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Viillä veitsellä hedelmäliha kuutioiksi ja koverra lusikalla kulhoon. Kulhoon sekoitetaan kaikki ainekset ja pasta tarjoillaan siitä.
  3. Pese lime ja purista mehu avokadojen joukkoon.
  4. Murskaa valkosipulit ja chilit siemenineen hienoksi morttelissa, lisää pieni ripaus suolaa ja 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita avokadojen kanssa.
  5. Valuta pasta ja kaada kulhoon muiden aineksien kanssa. Lisää keitinvesi ja ravintohiivahiutaleet sekä kolme kourallista basilikaa ja korianteria. Sekoita ja tarjoile. Ripottele annosten päälle ravintohiivahiutaleita, rouhi mustapippuria ja lisää yrttejä.

Saispa lisää!

Avokadopasta on vastustamattoman hyvää ja helppoa arkiruokaa!

Jätä kommentti