, , , , ,

Lehtikaali-fetapiirakka

Saat näyttävän korkeareunaisen piirakan käyttämällä irtopohjavuokaa. Pohja on ohut ja ihanan rapea.


Oi viikonloppu, vapaus. Tämä viikko on suorastaan madellut ja kaikki päivät ovat tuntuneet yhdeltä samalta päivältä. Perjantai on aina pieni valon pilkahdus harmaan arjen keskellä – silloin osaan rentoutua ja levähtää.

Koronashokki aaltoilee lävitseni ikävällä tavalla, on päiviä milloin kaikki tuntuu lähes normaalilta mutta hetkellä millä hyvänsä pelko nipistää ja hermot kiristyvät. Olen oppinut onneksi nauttimaan niistä hyvistä hetkistä ja päivistä. Ennen hetkessä eläminen on ollut jokseenkin vaikeaa minulle – nyt kuitenkin rentoudun automaattisesti viikonlopun alkaessa, mikä on loistavaa!

Viikonloput pyhitetään täysin levolle, ulkoilulle ja hyvälle ruoalle. Valmistin eilen suosikeistani fetasta ja lehtikaalista herkullisen suolaisen piirakan, mikä meni kuin kuumille kiville! Piirakka on todella helppo valmistaa ja raaka-aineluettelo ei ole pitkä.

6 annosta

Pohja valmistetaan irtopohjavuokaan joka on halkaisijaltaan 22 cm. Näin saat kauniit korkeat reunat ja ohuen rapean pohjan!

Täyte syntyy muutamasta raaka-aineesta, eikä mitään tarvitse esivalmistella.

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon rasvat ja lisää jauho sekä kaurahiutaleet. Sekoita kädellä hieman ja lisää kylmä vesi. Sekoita taikina käsin ja laita jääkaappiin tekeytymään täytteen teon ajaksi, jotta se jähmettyy hieman.
  3. Riko kananmunat suurehkoon kulhoon, vispaa rakenne rikki ja kaada sekaan creme fraiche ja juustoraaste. Murustele feta, rouhi reilusti mustapippuria ja lisää loput mausteet, sekoita.
  4. Huuhtele lehtikaalit huolellisesti, revi lehdet sitkeästä rangasta ja lisää kulhoon. Sekoita massa.
  5. Ota taikina pois jääkaapista, aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, kiinnitä vuoan reunaosa ja leikkaa ylijäänyt leivinpaperi pois.
  6. Levitä taikina ohuesti vuokaan ja tee reunoista korkeat. Kaada täyte vuokaan, paista 45-50 minuuttia uunin keskitasolla.
  7. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile vihersalaatin tai versojen kanssa.

Mielestäni piirakkapohjasta tulee parempi irtopohjavuoassa, rakastan ohutta ja rapeaa pohjaa.

Saispa lisää! ❤

Jos maltat odottaa, niin jäähdytä piirakka kylmäksi. Näin maut ovat parhaimmillaan!

Jätä kommentti