, , , ,

Lehtikaalipasta pekonilla

Lehtikaali, yksi suosikkivihanneksistani – taipuu moneen ja maistuu niin hyvältä! Vaikka lehtikaali onkin tämän pastan toinen pääraaka-aine, niin kevyttä tämä ei kuitenkaan ole. Joten jos mielesi tekee täyteläistä ja kermaista pastaa, tässä erinomainen vaihtoehto.

Valmistukseen sinulla kuluu aikaa noin puoli tuntia. Tässä yksi syy miksi pasta on parasta – se valmistuu aina nopeasti.

3 – 4 annosta

  1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten, mausta reilusti suolalla. Kun vesi kiehuu, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun valutat pastan, ota talteen 1,5 dl pastan keitinvettä kastiketta varten.
  2. Poista lehtikaalista sitkeät varret ja huuhtele lehdet huolellisesti.
  3. Kuumenna pannu ja lisää pekonit paistumaan kuivalle pannulle. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja puolita ne, hienonna valkosipulit ja chili. Kun pekonit ovat ruskistuneet hieman, lisää sipuli, valkosipuli ja chili pannulle.
  4. Lisää puolet lehtikaaleista pannulle ja mittaa valkoviinietikka. Lehtikaalit kutistuvat nopeasti, älä huolestu jos pannu näyttää aluksi liian täydeltä. Sekoittele pekoni-lehtikaaliseosta ja lisää loput kaalit kun ensimmäiset ovat kutistuneet. Jos sinulla on suuri pannu, voit lisätä kaikki kaalit yhtä aikaa.
  5. Riko kananmunat ja erottele keltuaiset, vatkaa kulhossa rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma ja raasta pecorino, sekoita.
  6. Kun lehtikaalit ovat kutistuneet, kaada joukkoon pastan keitinvesi ja muna-kerma-juustoseos. Rouhi mustapippuria.
  7. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita. Anna kastikkeen imeytyä pastaan ja tarjoile.

Lupaan että lehtikaali ja pekoni ovat täydellinen yhdistelmä, kokeile ja ihastu!

Jätä kommentti