Sienipannari

Helppo sienipannari maistuu koko perheelle

Olen avautunut muutamaan otteeseen lyhyesti instagramin puolella tämän hetkisestä maailman tilanteesta. Nyt kun suurin järkytys alkaa jotenkin helpottaa, yritän keskittää voimani kaikkeen positiiviseen. Siksi olen päättänyt jakaa vinkkejä ja helppojen ruokien ohjeita teille täällä blogin puolella – toivon että näin voin olla avuksi niille, ketkä tarvitsevat inspiraatiota arjen ruokailuun.

Perjantaita on odotettu kovasti, viikko on tuntunut hitaalta ja kovin raskaalta, kuin aika olisi pysähtynyt. Etätyötä en voi tehdä ja kuljen töihin julkisilla päivittäin. Se tuntuu joskus jopa pelottavalta kun istun iltapäivällä täyteen junaan tai bussiin, pian vaihdan varmasti pyörään. Onneksi aikaa ei voi pysäyttää ja kyllä me tästä selviämme, kun puhallamme yhteen hiileen. Kevät tekee koko ajan tuloaan, valolla on suuri merkitys rankkoina aikoina.

Tilasin prismasta suuremman määrän ruokaa kotiinkuljetuksella, kaikkea tarpeellista mitä normaalistikin ostaisin mutta pidemmäksi aikaa. Näin minun ei tarvitse käydä useasti kaupassa. Normaalisti käyn kaupassa kaksi kertaa viikossa. Ostan maanantaisin arjen ruoat ja perjantaina käymme aina paremman puoliskon kanssa viikonlopun ruokaostoksilla. Nyt yritän rajata kaupassa käynnin kertaan per viikko, silloin ostan tuoreita kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

Lähitulevaisuudessa tulen jakamaan ihania arkea helpottavia kasvispainotteisia kotivarareseptejä, tässä ensimmäinen.

Tämä on blogini kolmas pannariohje. Lehtikaalipannari oli hitti ja sienipannari ylsi helposti samalle tasolle. Paremman puoliskon kaapeista löytyy melkein ympäri vuoden ihania kuivattuja sieniä. Suurimman osan olemme käyttäneet ja tänään käytimme loput kuivatut mustatorvisienet sienipannariin, nam nam nam! Mustatorvisienien lisäksi lisäsin pannariin herkkusieniä ja purjoa. Suolainen pannukakku on nopeaa, herkullista ja edullista ruokaa. Jos sinulta löytyy pienikin määrä kaapista kuivattuja sieniä, tämä on oiva tapa hyödyntää ne.

Sienipannari valurautapannussa, 4 annosta

 • rasiallinen herkkusieniä
 • 1 dl kuivattuja mustatorvisieniä liotettuna (tai mitä tahansa muita sieniä kaapista löytyy)
 • pieni purjo
 • 1,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 3 kananmunaa
 • 2,5 dl maitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • muutama nokare voita
 • 1/2 tl suolaa
 • ripaus valkopippuria
 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 2. Laita sienet likoamaan noin 15 minuutiksi kylmään veteen.
 3. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja kaada kosteiden ainesosien joukkoon. Vispaa taikina.
 4. Pilko herkkusienet, pese purjo huolellisesti ja viipaloi.
 5. Paista herkkusieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, valuta ja purista liotetuista sienistä neste, lisää herkkusienien joukkoon pannulle ja lisää suola.
 6. Kun sienistä on haihtunut ylimääräinen neste, lisää pannulle nokare voita, purjot ja mausta ripauksella valkopippuria. Kuullota muutama minuutti.
 7. Lämmitä valurautapannu hellalla, lisää nokare voita, sulata se ja voitele pannu. Kaada taikina pannulle ja nosta uuniin 25 minuutiksi.

Suolaiset pannarit ovat ihania ja ne onnistuvat aina, kokeile ja ihastu! Toivotan kaikille rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s