, , ,

Paistetut perunat ja siitakesienet

Pannullinen rakkautta

Loppuvuoden synkkyydelle ei tunnu näkyvän loppua, viikot tuntuvat yhdeltä samalta päivältä ja pienet pilkahdukset valoa kestävät vain muutaman tunnin. Aurinko laski eilen yhtä aikaa, kun minä pääsin töistä. Alunperin minun piti valmistaa tämä ruoka loppuviikosta, mutta kaipasin lämmittävää ruokaa synkkänä ja kylmänä maanantaina.

Pannullinen rapeaksi paistettuja perunoita, herkulliset siitakesienet, muutama kourallinen rucolaa ja päälle raastettu pecorino maistuivat enemmän, kuin herkulliselta. Tämmöisiä muutaman raaka-aineen illallisia pitäisi tehdä useammin. Ainesluettelo on lyhyt, mutta tähän ruokaan joutuu varaamaan enemmän aikaa, ellei käytä edellisen päivän keitettyjä perunoita. Annos muuttuu myös vegaaniseksi vaihtamalla vain yhden ainesosan! Pecorinon tilalle käy loistavasti ravintohiivahiutaleet, ne tuovat ihanan juustoisen maun.

2 annosta

  1. Kuori perunat, leikkaa ne kiekoiksi ja esikeitä 10 minuuttia.
  2. Kun perunat on keitetty, kuumenna pannu keskilämmölle. Lisää margariini ja perunat, ripottele päälle sormisuolaa. Perunoita paistetaan 20-30 minuuttia, noin 3 minuutin välein kääntäen, kunnes pinta muuttuu rapeaksi ja kullanruskeaksi. Pilko siitakesienet valmiiksi perunoiden paistuessa.
  3. Kun perunat on paistettu, siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää sienet pannulle, lisää ripaus sormisuolaa ja paista noin minuutin verran. Lisää öljyä ja paista vielä hetken aikaa. Siirrä perunat takaisin pannulle, tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Revi pannulle rucola, rouhi mustapippuria ja raasta pecorinoa.

Nauti annos vihersalaatin tai keitettyjen kasvisten kanssa. Saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: