, , , , , ,

Hasselbackan päärynät ja kinuski

Olet varmasti maistanut Hasselbackan perunoita. Tässä on yhtä loistava versio, jälkiruokapöytään.

Olin eilen jo sitä mieltä, että uunipäärynöitä on tehtävä pian – maltoin odottaa yhden päivän. Tämä jälkiruoka kruunasi ehdottomasti minun harmaan ja ankean maanantain. Päärynät kypsyy hetkessä uunissa ja kinuski keitetään samaan aikaan. Puolessa tunnissa tämä ihana jälkiruoka komeili ruokapöydässäni ja en voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen – tarjoan näitä myös Jouluna.

Tässä ohje, kun pimeät illat väsyttävät ja makeanhimo iskee, kun ei jaksa säätää vaan haluaa päästä mahdollisimman helpolla.

4 annosta

Päärynät

Kinuski

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja halkaise päärynät, poista siemenkota varovasti veitsellä. 2. Aseta päärynät uunipellille, tee syvät viillot päärynän puolikkaisiin terävällä veitsellä, mitkä ulottuvat melkein pohjaan asti. 3. Jaa nokare margariinia päärynöiden päälle ja anna paahtua uunissa 30 minuuttia.

4. Kuumenna kattila miedolle lämmölle, lisää sokeri, margariini ja kauravispi. Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä 20 minuuttia, tasaisin väliajoin hämmentäen. Kinuski palaa herkästi pohjaan, joten vahtiminen ja hämmentäminen on erittäin tärkeää. 5. Vaahdota kauravispi. 6. Tarjoile päärynät heti kuuman kinuskin ja kuohkean vaahdon kera, ripottele annoksen päälle kanelia.

Ihania herkkuhetkiä ja voimia näihin pimeisiin iltoihin ❤

Päärynä ei ole koskaan ollut suosikkihedelmäni, mutta olen ihastunut sen makuun lähiaikoina. Päärynä sopii niin makean, kuin suolaisen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: