, , ,

Karitsan paahtopaistia sitruunaisella jogurttipedillä ja karhunlaukkaöljyllä

Tässä on teille rakkaat lukijat ensi pääsiäiseksi, tai ihan vaan keväiselle illalliselle herkullinen ja helppo resepti karitsan paahtopaistista. Tämä ruoka sai vieraat ja minut ilahtumaan, sillä se hiveli jokaista makunystyrää. Valmistus oli helppoa ja tämä resepti taitaa jäädä pääsiäisen vakkariksi meillä – saispa lisää ❤

Kirjoitin järjestyksessä ohjeet, eli aloita ensin tekemällä karhunlaukkaöljy ja voi. Sen jälkeen valmistetaan järjestyksessä muut komponentit. Karhunlaukkaa saa ostettua tällä hetkellä ainakin Hakaniemen hallista, Kuurnan kasvispuodista. Voit tehdä öljyn ja voin myös esimerkiksi lehtipesiljasta, tai tillistä.

Karhunlaukkaöljy ja voi

  1. Ryöppää kimppu karhunlaukkaa suolatussa kiehuvassa vedessä minuutin ajan ja jäähdytä ne nopeasti jääkylmässä vedessä.
  2. Purista karhunlaukat kuiviksi ja siirrä ne blenderiin yhdessä oliiviöljyn kanssa. Blendaa seos täysin hienoksi. Siivilöi öljy hienon siivilän tai harsokankaan läpi ja pullota.
  3. Tee karhunlaukalla maustettu voi sekoittamalla huoneenlämpöinen voi, raastettu valkosipuli, öljystä ylijäänyt karhunlaukka ja sormisuola. Anna voin tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai mieluiten yön yli.

Jogurttipeti

  1. Valmista jogurttipeti sekoittamalla kreikkalainen jogurtti, sitruunan mehu, raastettu sitruunankuori ja ripaus sormisuolaa. Anna jogurtin maustua jääkaapissa.

Karitsa

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Hiero marinadi tasaisesti sulatetun karitsan paahtopaistin pintaan ja anna sen maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja ruskista karitsan paahtopaistia joka puolelta, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
  3. Nosta paistetut paahtopaistit uunivuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia.
  4. Kun karitsat paistuvat uunissa, paahda valmiiksi pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä kulhoon odottamaan.
  5. Kun paahtopaistit ovat kypsiä, ota ne uunista ja vuoraa foliolla. Anna niiden vetäytyä 15 minuuttia.

Tarjoilu

Vuoraa tarjoiluastia sitruunalla maustetulla jogurtilla ja hienonna päälle lehtipersiljaa. Pirskottele karhunlaukkaöljyä. Leikkaa lihat ja nostele jogurtin päälle. Kaada sulatettua karhunlaukkavoita ja pirskottele lisää karhunlaukkaöljyä. Viimeistele annos paahdetuilla pinjansiemenillä.

Karitsan lisäksi söimme kylmää kasvislisuketta, missä oli paistettua parsaa ja kesäkurpitsaa. Marinoin kasvikset sitruunalla, lehtipersiljalla, suolalla, pippurilla ja cherryviinietikalla tehdyllä seoksella paistamisen jälkeen.

Tämä ateria oli yksi tämän vuoden parhaista, mitä olen kokannut tai syönyt! Toivottavasti tekin testaatte tätä ❤

Jätä kommentti