, , , , , ,

Broccolini grillin kautta

Grillikausi avattu! Olen viimeaikoina valmistanut paljon yksinkertaisista raaka-aineista ruokaa, sillä helppous ja nopeus inspiroivat tällä hetkellä minua paljon. Nyt kun päätimme grillata ensimmäistä kertaa tänä vuonna, halusin jatkaa simppelillä tyylillä. Kana ja paistetut broccolinit olivat varsin hyvä valinta.

Valurautapannu on minun valinta monesti kun grillaan. Sotkua ei tule ollenkaan, kun ruoat saavat tiristä suoraan pannulla. Paistoin broccolinit oliiviöljyssä sardellien kanssa ja ripottelin päälle paahdettuja pinjansiemeniä – tämä oli täydellistä. Kun puhutaan sardelleista tai anjoviksesta, niin tarkoitan niitä pieniä suolaisia kaloja öljyssä, enkä sitä kalaa mitä janssonin kiusauksessa käytetään.

Sardellit, valkosipuli ja broccolini ovat lyömätön combo. Sardellit sulavat pannuun ja tuo mieletöntä suolaista, sekä umamista makua ruokiin. Tällä lisukkeella hurmaat ruokavieraat varmasti!

4 annosta

Keitä broccolineja 3 minuuttia suolatussa vedessä. Paahda kuivalla pannulla (sisällä) pinjansiemenet valmiiksi. Kuumenna seuraavaksi grilli ja anna valurautapannun lämmetä kunnolla. Mittaa mielesi mukaan oliiviöljyä pannulle ja laita broccolinit paistumaan. Lisää sardellit ja raasta valkosipulinkynsi mukaan. Paista viidestä kymmeneen minuuttiin, kunnes sardellit ovat sulaneet ja pihallasi tuoksuu huumaavalta. Viimeistele annos mustapippurilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä – saispa lisää! 🤍

Tämä annos on täydellinen lisuke minkä kanssa tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: