, , , , , ,

Vadelma-tuorepuuro (G, V) ja höpinää välipaloista.

Olen pähkäillyt pitkään välipalojen kanssa ja te olette myös pyytäneet vinkkejä liittyen tähän aiheeseen! Syön monesti töissä välipalaksi hedelmän, mutta se ei aina riitä. Aamupalan kanssa onnistun melkeinpä aina, mutta jos lounas on liian kevyt, yksi hedelmä ei riitä pitämään nälkää.

Pyrin nykyään suunnittelemaan enemmän ajatuksella päivän ruokailut ja olen mielestäni alkanut onnistumaan siinä hyvin. Eli, silloin kun lounaalla on syöty sopivan monipuolisesti ja muistettu proteiinin määrä, ja jos satun pääsemään aiemmin töistä, niin hedelmä riittää. Sitten taas päivinä, milloin syön jotain kevyempää lounaalla ja pääsen myöhemmin, tarvitaan jotain täyttävämpää. Näin nälkäkiukku ei iske kotimatkalla, eikä kaupasta ei tule ostettua mitään turhaa ja kotona ei tule syötyä toista välipalaa ennen illallista.

Palatakseni vielä tuohon turhan ostamiseen, niin tätä tapahtuu oikeasti aika harvoin. Rakastan suunnittelua ja käydään kaupassa yleensä kaksi kertaa viikossa. Maanantaina tai tiistaina hoidetaan koko viikon arkiruokaostokset ja perjantaina viikonlopun ostokset. Yksi mun suurimmista elämäniloista on suunnitella tulevien viikkojen ruokia valmiiksi kauppaketjujen omilla sovelluksilla, mistä nään myös hinnat. Se on todella rentouttavaa puuhaa mulle, enkä käy ikinä kaupassa ilman valmiiksi luotuja listoja 😄 Budjetti pysyy myös kurissa hyvän suunnittelun avulla.

Mitkä ovat sitten hyviä välipaloja? Tätä olen pähkäillyt ja pöritellyt mielessäni paljon viime aikoina. Tähän vaikuttaa tietenkin energian kulutus, ateriarytmit, sekä mieltymykset.

Välipalaideoita

Tulen palaamaan vielä muihinkin välipalaideoihin, mutta aloitetaan ihanalla tuorepuurolla.

2 annosta

Ohje sopii FODMAP-ruokavaliota noudattaville.

Tällä kertaa tein viikonloppuversion ja kuorrutin tuorepuuron tummalla suklaalla. Suklaakerroksen alta paljastuu kirpeän raikas vadelmakerros, välikerroksessa chian siemenistä, gluteenittomista kaurahiutaleista ja banaanista tehty tuorepuuro ja pohjalla vielä yksi kerros raikasta vadelmaa. Laitoin itse turhan paksun kerroksen suklaata, enkä saanut sitä lusikalla rikki, joten en suosittele kuin ohutta kerrosta😄

  1. Kuumenna kattila ja lisää vadelmat, sokeri ja hieman vettä, muutama ruokalusikallinen riittää. Anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes vadelmista tulee sosetta. Jäähdytä sose.
  2. Sekoita kulhossa chian siemenet, kaurahiutaleet ja muussaa joukkokkoon banaani.
  3. Kaada kauramaito ja lisää siirappi, sekä mantelitahna. Sekoita ja maista.
  4. Kaada lasien pohjalle vadelmasosetta, täytä lasit chiavanukasmassalla ja lisää päälle vielä toinen vadelmakerros.
  5. Sulata suklaa mikrossa ja kaada vadelmakerroksien päälle.
  6. Nosta tuorepuurot jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Tässä on loistava välipala, minkä voit kasata suoraan eväsrasiaan arkena. Suklaan voi helposti jättää pois, tai vaikka murustella sekaan. Kaikki ainekset vain sekaisin kippoon ja kansi päälle, ulkonäöllä ei ole väliä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: