, , , , ,

Arkipastavuoka (L)

Loma loppui ja arki jatkuu tässä huushollissa, mutta onneksi seuraava lomapätkä alkaa jo muutaman viikon päästä. Tänään oli oikein mukava viikon aloitus kaikin puolin (jollei käden polttamista kolmeen kertaan lasketa :D), mistä olin hieman yllättynyt – olen siis oikeasti saanut levättyä.

Halusin valmistaa tänään pastavuoan, koska se on aina helppo ja varma valinta arkena! Sain paremmalta puoliskolta syntymäpäivälahjaksi upean fiskarsin paistokasarin, mikä kestää uunin lämpöä. Kasari pääsi siis testiin tänään ja osoittautui niin hyväksi, kuin uskoinkin sen olevan.

Upotin pastavuokaan puoli kiloa kesäkurpitsaa, hieman selleriä, chilin ja säilöttyjä kirsikkatomaatteja. Vuoassa on lisäksi jauhelihaa ja kahta juustoa. Kuuluuko pasta teillä arkiruokasuosikkeihin? Meillä se taitaa olla ihan ykkönen.

Käytin tähän ruokaan Santa Marian umamimaustetta, sitä mikä on ollut jokaisesta kaupasta loppu keväästä saakka. Löysin sitä vihdoin Food Market Herkusta! Suosittelen jokaista kokeilemaan kyseistä maustetta (jos pystyt syömään kalaa), sillä se on mieletön makujen herättelijä.

6 annosta

En ole käyttänyt enää aikoihin sipulia ja valkosipuliakin vain kohtuudella toisinaan, joten niitä ei tässä ruoassa ole tuoreena. Lupaan kuitenkin, että resepti on toimiva ilman niitä! Umamimauste kyllä sisältää jauhettuna näitä aineksia, mutta sitä käytetään suht pieni määrä.

  1. Pilko kesäkurpitsa suikaleiksi (katso alempi kuva).
  2. Kuumenna uunia kestävä pannu, lisää oliiviöljyä, kesäkurpitsat ja suolaa. Anna paistua noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet, mutta kuitenkin myös ruskistuneet pinnasta.
  3. Hienonna joukkoon chili ja sellerin varret. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kuumenna pastan keitinvesi ja lisää siihen suolaa.
  4. Lisää jauhelihat pannulle. Kun pinnat ovat paistuneet, lisää tomaattipyree ja vielä suolaa (testaa maku!), rouhi reilusti pippuria, mittaa savupaprika- ja paprikajauhe, umamimauste, sokeri ja balsamico. Kippaa kirsikkatomaatit ja anna kastikkeen poreilla pastan keiton ajan.
  5. Katso pastan pakkauksesta keitinohje ja miinusta siitä minuutti tai kaksi.
  6. Kippaa keitetyt pastat pannulle, sekoita. Revi päälle tuoretta basilikaa ja lisää juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja nosta pois uunista, revi päälle mozzarellaa.
  7. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen grillivastukselle ja siirrä pannu ylätasolle, paista 5 – 7 minuuttia, kunnes pinta muuttuu hieman rapsakaksi.

Arkipastavuoka vie hitusen enemmän aikaa, sillä kesäkurpitsat on pehmennettävä, mutta vaiva on sen arvoista. Tämä ruoka on kerrassaan makupommi, mihin ihastuu koko perhe! Saispa lisää ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: