, , , ,

’Ndujapasta

Mausteinen ndujapasta vie kielen mennessään.

Helteellä ei yleensä maistu tuliset ruoat tomaattikastikkeessa, mutta tänään oli toisin. Kävimme eilen keskustelua työpaikan kahvihuoneessa ndujasta – tulisesta makkaratahnasta, mikä on varsinainen lahja italiasta. Tiesin kyllä mitä tuo tahna on, mutta koskaan en ollut sitä maistanut.

Ostimme eilen purkin ndujaa kotiin ja ihastuin siihen, miten helppoa siitä on kokata.

Sana makkaratahna ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta sitä se on. Kun maistat ndujaa, uusi makumaailma aukeaa. Tahnassa on pepperoncino -chiliä ja jauhettua porsasta. Potkua on sopivasti ja suolaa runsaasti, tämän vuoksi maustaminen on varsin helppoa, sillä mitään ylimääräistä ei juuri tarvitse! Tahna on siis kuin tulista salamia purkissa – niin kätevää.

Valitsin pastaksi ihanan rigatonin, sillä kastike täyttää pastan. Saat jokaisella suullisella sopivasti kastiketta! Kastikkeessa maistuu makkaran ja tulisuuden lisäksi selleri, balsamico, sekä valkosipuli – kokonaisuudesta tuli oikein hyvä.

3 annosta

  1. Pistä pastavesi kuumenemaan, kun vesi alkaa kiehumaan, lisää suolaa ja pastat. Huom! Rigatonipastalla on pidempi keittoaika, lyhennä sitä muutamalla minuutilla. Pastat kipataan lopuksi kypsymään kastikkeeseen.
  2. Kuutioi selleri pieneksi, kuori ja hienonna valkosipulit.
  3. Kuumenna suuri pannu, lisää oliiviöljy. Kuulota selleriä ja valkosipulia, kunnes ne alkavat tuoksumaan.
  4. Lisää 4 reilua ruokalusikallista ndujaa. Anna paistua hetken aikaa.
  5. Kaada pannulle purkki tomaattimurskaa ja anna poreilla miedolla lämmöllä. Lisää balsamico muutamaa minuuttia ennen, kuin valutat pastan.
  6. Valuta rigatoni ja kaada pannulle, sekoita ja nosta lämpöä hieman. Anna kastikkeen imeytyä, viidestä kymmeneen minuuttiin.
  7. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja parmesaanilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: