, , , , , ,

Teriyaki lohta & nuudeleita (M)

Meidän perhe nauttii pääsiäisaterian tällä kertaa vasta sunnuntaina, joten pitkäperjantain päivällinen oli ihan jotain muuta, kuin perinteistä pääsiäisruokaa. Muutama sana on kuitenkin sanottava pääsiäisestä. Pääsiäinen merkitsee minulle kevään alkua, hyvää ruokaa ja läheisten kanssa yhdessä oloa – se on juhlapyhistä suosikkini.

FODMAP-ruokavalio on tuottanut tulosta ja olo on muuttunut hyväksi askel askeleelta. Nykyään pystyn syömään pieniä määriä vehnää ja lisäämään puolikkaan valkosipulinkynnen ruokaan toisinaan. Olen onnellinen, että olen oppinut ensimmäistä kertaa elämässäni kuuntelemaan kehoani. Se on taito, mikä jokaisen pitäisi opetella.

Tänään on siis juhlapäivä, kun tein ruokaa raaka-aineista, mitä välttelin monta kuukautta. Vehnää ja valkosipulia, parasta ❤

Teriyaki ja lohi on kuin luotu toisilleen. Tämä nuudeliannos syntyy käden käänteessä ja ilahduttaa herkullisuudellaan!

Kaksi annosta

  1. Pistä vesi kiehumaan nuudeleita varten. Suikaloi kesäkurpitsa pieniksi siivuiksi ja leikkaa reilusti kevätsipulia suuriksi paloiksi (alempana kuva).
  2. Raasta kulhoon inkivääri ja valkosipuli. Hienonna joukkoon chili ja kaada 1/2 dl teriyaki-kastiketta, sekoita.
  3. Laita nuudelit keittymään ja huuhtele sen jälkeen kylmässä vedessä.
  4. Sivele pieni tilkka öljyä pannulle. Laita kalafileet nahkapuoli alaspäin ja käännä lämpö päälle, mausta kevyesti suolalla.
  5. Paista, kunnes nahka muuttuu kauniin ruskeaksi ja käännä toisinpäin. Irroita nahka.
  6. Tiputa tarvittaessa lämpö pienemmälle, paista lohta hetki ja käännä taas, sivele kastiketta päälle. Tässä kohtaa alkaa räiskymään, joten varo! Sitten käännetään lohi kastikepuoli alaspäin ihan hetkeksi, ja siirretään pannulta lautaselle.
  7. Nakkaa pannuun kesäkurpitsat ja kevätsipulit, paista hetken aikaa.
  8. Kaada joukkoon nuudelit, soija ja loput kastikkeesta, sekoita ja anna paistua.
  9. Asettele nuudelit lautasille ja lisää päälle lohipalat, viimeistele seesaminsiemenillä.
Saispa lisää! ❤

Jätä kommentti