, , , , , , ,

Tonnikala-makaronilaatikko (L)

Tein kyselyn instagramissa alkuviikosta, että maistuisiko teille makaronilaatikko tonnikalalla? Vastasitte kyllä ja tässä tulee ohje!

Makaronilaatikko on ollut suomalaisten suosikkiruoka kautta aikojen, enkä tiedä ketään kuka ei pitäisi siitä. Joskus on mukava poiketa perinteistä ja tällä kertaa makaronien kaveriksi laitetaan tonnikalaa, kapriksia ja tilliä. Ennen kuin aloin noudattamaan fodmap-ruokavaliota, käytin makaronilaatikossa kasvislientä ja reilusti sipulia. Muutaman testauksen perusteella olen todennut, että entiseen ei ole enää paluuta, joten mausteiden oikeat mittasuhteet ovat nyt erittäin tärkeät. Vielä sellainen vinkki, että jos kaprikset eivät maistu, voit käyttää oliiveja tai jättää ne kokonaan pois.

6 annosta

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Keitä makaronit reilusti suolatussa vedessä.
  3. Kaada uunivuokaan keitetyt makaronit, lisää tonnikala, kaprikset, kirsikkatomaatit, tilli ja mausteet. Riko kananmunat ja lisää juustoraaste, sekoita.
  4. Nosta uuniin ja paista 40 minuuttia.
  5. Anna laatikon vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tonnikala-makaronilaatikko on helppo, edullinen ja maukas arkiruoka, mistä riittää suuremmallekin porukalle. Saispa lisää! ❤

Jätä kommentti