, , , , , , , ,

Salaattia ja rapeaa kanaa

Vuoden ensimmäinen resepti tulee tässä! Raikasta salaattia, rapeaa kanaa ja mausteinen kastike. Resepti on gluteeniton, soijaton ja sopii fodmap-ruokavaliota noudattaville.

Joulun ja uuden vuoden herkkujen jälkeen tekee mieli raikkaita ja kevyitä ruokia. Ruoan pitää silti olla maistuvaa ja helppous on aina plussaa!

Voit koota salaatin juuri niistä kasviksista mistä tahdot. Tuoreet yrtit, kevätsipuli, ja kastike ovat tämän annoksen juju. Kastikkeen ohjeesta tulee yksi annos, valmista sitä syöjien määrän mukaan! Lisäksi salaattiin paistetaan rapeaa kanaa ja annan teille yksinkertaiset vinkit miten onnistua siinä.

Aloita kastikkeen teosta, valmista sitten vermicellit ja salaatti, paista lopuksi kanat.

Salaattiainekset ja kana

Kastike, yksi annos

  1. Mittaa kattilaan sokeri, kalakastike, limen mehu ja vesi. Raasta joukkoon inkivääri ja käännä lämpö päälle.
  2. Kun kastike on lämmennyt, kaada se pieneen tarjoilukulhoon ja silppua sekaan chiliä.
  3. Jäähdytä jääkaapissa.
  4. Tee salaattisekoitus ja valmista vermicellit pakkauksen ohjeiden mukaan, jäähdytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
  5. Aseta paistileikkeet rasvattomampi puoli pannua vasten, lisää tilkka öljyä ja käännä lämpö kuumalle. Paista noin 4-5 minuuttia, ripottele päälle sormisuolaa ja käännä ympäri. Lisää päälle paino, esimerkiksi kattilankansi (käytin valuraudasta tehtyä padan kantta) voit myös painaa kädellä hetken aikaa painoa, mikä takaa rapean pinnan. Painon, kanan rasvaisuuden ja suolan avulla pinta muuttuu rapeaksi.
  6. Paista 6 minuuttia ja leikkaa kana siivuiksi.
  7. Asettele lautasille salaatti, yritit, kevätsipuli, nuudelit ja viimeistele kanalla. Rouhi mustapippuria ja kaada kastike päälle.

Jätä kommentti