, , , , , ,

Ruokaisa kurpitsapannu

Kurpitsapannu on vegaaninen fetakastiketta lukuunottamatta.

Tässäpä vasta mainio ruoka, mikäli ideat ovat vähissä tai kaipaat muuten vain jotain uutta. Tämä kasvisruoka on kuin lämmin salaatti, mikä sopii talveen täydellisesti. Talvikauden kasvikset ovat yhtä ihania, kuin kurkut ja tomaatit kesäisin. Syömme pääsääntöisesti satokauden mukaan – sillä saa hyvin vaihtelua lautaselle ja se on myös edullista.

Granaattiomena on nyt sesongissa ja sitä on helppo käyttää niin suolaisissa kuin makeissa ruoissa. Aamuisin puuron päälle, lounaalla salaattiin ja juhlissa jälkiruokien koristeeksi. Granaattiomenan maku on herkullinen ja ulkonäkö on kuin rubiinilla – se on ehdottomasti talvikauden suosikkihedelmä.

Toinen suosikkini on lehtikaali, ympäri vuoden. Käytän lehtikaalia runsaasti ruoissa, se sopii mielestäni kaikkeen. Pyöräytän lehtikaalin aina pannun kautta, ja lisään pienen tilkan sitruunaa – näin maku pehmenee. Lehtikaalia voi käyttää toki raakanakin, mutta maku muuttuu huomattavasti paremmaksi pannun kautta.

Ja kolmantena rakkautena myskikurpitsa. Mieto, helppo ja monikäyttöinen syksyn suosikkivihannes. Paahdan kurpitsan uunissa kuorineen, minkä jälkeen se on helpompi kuoria.

Lempeä myskikurpitsa toimii loistavasti pääraaka-aineena tässä ruoassa.

3 annosta

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi, pirskottele pinnalle tilkka öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin puoli tuntia. Poista kuori kun kurpitsat ovat paahtuneet.
  2. Valmista fetakastike. Murusta kulhoon feta, lisää jugurtti, reilusti oliiviöljyä ja mustapippuria. Laita tekeytymään jääkaappiin.
  3. Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja lisää lehtikaalit paistumaan. Purista joukkoon hieman sitruunamehua ja lisää suolaa.
  4. Kaada joukkoon kvinoa, raasta sitruunankuori, rouhi mustapippuria ja lisää chilihiutaleet.
  5. Kun olet paistanut seosta hetken aikaa, tarkasta maku ja lisää sitruunamehua oman maun mukaan. Itse lisäsin sitä suht reippaasti, se tekee ruoasta ihanan raikkaan.
  6. Lisää lopuksi kuoritut kurpitsapalat pannulle ja paista hetken aikaa.
  7. Irrota tällä välin granaattiomenan siemenet. Halkaise granaattiomena ja koputtele puukauhalla siemenet kulhoon, perkaa loput siemenet käsin. Granaattiomenan valkoinen osa on kitkerää, putsaa valkoiset sattumat kulhosta huolellisesti.
  8. Kokoa annokset lautasille, lisää reilusti granaattiomenan siemeniä, fetakastiketta ja leikkaa herkullista patonkia.
Saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: