, , , , , ,

Drunken noodles (Pad Kee Mao)

Vuosien odotus on palkittu! Jotta drunken noodlesit onnistuvat täydellisesti, niihin tarvitaan leveitä riisinuudeleita. Löysin niitä tällä viikolla sattumalta aasialaisesta elintarvikekaupasta espoosta, helsingissä asuessani kiersin monia kauppoja ja etsin jopa netistä, mutta en koskaan löytänyt niitä.

Löytämäni riisinuudelit näyttävät tältä.
Nuudelit liotetaan kuumassa vedessä ennen wokkausta.

Drunken noodles -annos on kotoisin thaimaasta. Kyseinen ruoka on tarinan mukaan saanut nimensä siitä, että humalassa ollut mies valmisti itselleen annoksen kaapista löytyneistä raaka-aineista. Mikäli tämä tarina pitää paikkaansa, hän on ollut nero – maku on ainutlaatuinen.

Rakastan nuudeleita ja thaimaalaisia makuja, mutta jotenkin tämä ruoka on erityisesti mieleeni. Thaibasilika ja tuliset chilit nostavat nuudelit uudelle tasolle. Thaibasilika on erikoinen maku suomalaiselle, siinä maistaa miedosti lakritsan. Ihme sinänsä että pidän thaibasilikasta, sillä en satu pitämään ollenkaan fenkolista, mikä maistuu aivan lakritsalta. Thaibasilika muuttuu kuitenkin wokatessa miedommaksi ja tuo upeaa yrttistä makua ruokaan – suosittelen kokeilemaan vaikka et pitäisi lakritsan vivahteesta ruoassa.

Käytin proteiinina porsaan kylkeä (pork belly) – ehdottomasti paras osa possusta. Sen kypsennys ei vaadi kuin muutaman minuutin. Se ei jää sitkeäksi, vaan muuttuu rapeaksi ja on erittäin maukasta, myös edullista.

Varoituksena, tämä ruoka on t u l i s t a ! Jos sinua alkaa yskittää chilejä paistaessa, olet onnistunut valitsemaan juuri oikeat chilit ruokaan. Onneksi ilma oli tulisempaa kuin ruoka, nuudelit olivat täydelliset meidän makuumme. Toki voit valita miedompiakin chilejä, mutta tulisuus on tämän ruoan juttu.

2 annosta

Esivalmistele kaikki käytettävät raaka-aineet. Ostamalla valmiiksi viipaloituja possun kylkipaloja, pääset helpolla.

  1. Huuhtele ja leikkaa broccoliinit puoliksi, murskaa valkosipuli ja chilit karkeasti morttelissa tai perunanuijalla. Ota maustekastikkeet valmiiksi esille.
  2. Keitä vettä, laita nuudelit suureen kulhoon ja kaada kiehuva vesi nuudelien päälle. Pidä kuumassa vedessä viisi minuuttia, valuta vesi pois ja kaada tilalle jääkylmää vettä. Kylmä vesi lopettaa nuudelien kypsymisen, näin nuudelit kestävät wokkauksen pannulla, eivätkä hajoa.
  3. Kuumenna pannu, kaada tilkka öljyä ja paista possun kylkipalat rapeiksi molemmin puolin, lisää joukkoon chilit ja valkosipulit. Tässä kohtaa ilma muuttuu erityisen tuliseksi, mutta lopputulos palkitsee.
  4. Lisää joukkoon broccolinit ja paista hetken aikaa niin, että niihin jää purutuntumaa.
  5. Valuta nuudelit ja kaada pannulle. Paista hetki ja lisää joukkoon kastikkeet, sokeri ja thaibasilika. Wokkaa muutama minuutti ja tarjoile.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: