Maailman helpoin pannupizza

Rapea paksu pohja ja sula juusto tekevät pannupizzasta mielettömän hyvää!

Olin suunnitellut perjantain illalliseksi kukkakaalipizzan ja täytteiksi herkkusieniä, mozzarellaa sekä basilikaa. Kävimme ruokaostoksilla kahdessa kaupassa ja kummastakin oli loppunut kukkakaalit, laatikoissa oli jäljellä enää vain lehtiä.

Yleensä menen pieneen paniikkiin jos tarvitsemani raaka-aineet ovat loppu. Minusta on vaikeaa aloittaa ruokalistan suunnittelu uudelleen kaupassa ja näytän typerältä haahuilijalta kun ravaan hyllyjen välissä ja koitan miettiä että mitä nyt tehdään. Noudatan siis hyvin täsmällisesti listoja ja rakastan niiden tekemistä. Suunnittelen monesti kuukauden ruoat ennakkoon ja listaan kaiken valmiiksi. Kun saan uusia ideoita, niin muokkaan listojani kotona olleessa, mutta kun suunnitelmat menevät kaupassa uusiksi, tyhjyys valtaa pääni.

Tällä kertaa keksin ratkaisun ongelmaan nopeasti kuitenkin hetken haahuilun jälkeen. Nappasin kylmähyllystä valmiin tuorepizzataikinan ja sain idean pannupizzasta! S-ketjun kaupoista ja Lidlistä saa mielestäni oikein hyvää valmista pizzataikinaa ja kastike kuuluu pakettiin. Niillä on ilahdutettu monesti illanistujaisissa ja viikonloppuisin kun tekee mieli kotitekoista pizzaa.

Noin neljä vuotta taaksepäin, vietin koti-iltaa yksinäni ja tarkoitukseni oli valmistaa pizzaa. Olin ilmeisesti kovin ajatuksissa ja aloin irroittamaan taikinaa leivinpaperista (sitä ei kuulu irroittaa), mikä tulee pakkauksessa ja minkä avulla taikina levitetään pellille. Muistan kaulineeni taikinan viinipullolla pellille ja toivoin että pizza ei jäisi raa’aksi. Pizza onnistui ja siitä tuli ihan hyvää, pieni pyöreä paksupohjainen pizza. Muistin tämän eilen kaupassa ja kun meiltä löytyy valurautapannu, niin palaset loksahtivat paikoilleen – pannupizzaa oli tehtävä!

Vaikka olen ohuen pohjan kannattaja, pannupizza on silti herkullista ja hyvä vaihtoehto varsinkin kotiuunissa tehtynä. Kaivakaa siis valurautapannunne kaapista ja listatkaa suosikkitäytteenne! Pidä täytteiden määrä kohtuullisena ja valitse muutama raaka-aine, pannupizza on pienempi kuin tavallinen pizza. Kirjoitan ohjeeseen täytteet mitä me käytimme.

 • Pizza kit pizzataikina tomaattikastikkeella
 • kaksi suurta herkkusientä
 • kaksi kourallista emmental -juustoraastetta
 • mozzarellapallo
 • basilikaa
 • mustapippuria
 • valkosipuliöljyä ja tryffelisuolaa
 1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
 2. Pilko herkkusienet ja hienonna basilika.
 3. Irroita pizzataikina leivinpaperista, moitoile palloksi ja kauli pyöreän muotoiseksi.
 4. Esilämmitä valurautapannu hellalla, voitele öljyllä.
 5. Asettele taikina pannuun, kaada tomaattikastike, ripottele juusto, lisää herkkusienet ja revi päälle mozzarella sekä basilikaa.
 6. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
 7. Lisää basilikanlehtiä, tryffelisuolaa, mustapippuria ja valkosipuliöljyä

Saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s