, , ,

Haudutettu hapankaali

Kamalan ihana hapankaali, suuri herkkuni! Hapankaali jakaa voimakkaasti mielipiteitä ja tunnen monta ketkä ovat oppineet syömään sitä vasta iän myötä, minulle se oli yksi parhaista mauista jo lapsena. Mummolassa on aina ostettuna rasia hapankaalia kun olen menossa kyläilemään ja näin se on ollut lapsuudestani asti. Hapankaali sopii kaiken lisukkeeksi, kylmänä tai lämpimänä. Se ei ole ainoastaan hyvää, vaan myös erittäin terveellistä.

Poikkesin vegemessuilla Kaapelitehtaalla viime viikon lauantaina ja ostin purkin Nordkraut -hapankaalia. Maistettuani kurkumalla ja mustapippurilla maustettua hapankaalia rakastuin, ostin purkin ja nyt vasta ehdin loihtimaan siitä huippuillallisen! Viikkoni ovat täynnä menemisiä ja asioilla juoksemista, joten kyllä, minun mielestäni lasipurkillinen hapankaalia on huippuillallista ja tämän viikon ehdoton kohokohta. Suuntasin töiden jälkeen lähimpään prismaan ja ostin paketin bratwursteja ja purkin smetanaa, mikä ihana pikainen kauppareissu. Kotiin päästyäni ainoa ”vaiva” mitä näin tämän ruoan eteen, oli sipulin pilkkominen. Jaan nyt teille helpon ja mahtavan hapankaalireseptin, tämän määrän voit nauttia yksin tai jakaa kaverin kanssa.

  1. Kuori ja pilko sipuli renkaiksi, puolita ne. Kuumenna kannellinen kasari, lisää öljy ja sipulit ja kuullota hetken aikaa. 2. Lisää kaalit ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää sinappi ja smetana, sekoita, pistä kansi kiinni ja anna hautua 45 minuuttia. 3. Paista kaveriksi muutama bratwursti tai vaikka kyljys.

Jos arastelet happamia makuja, tämä on oiva tapa tutustua hapankaaliin, sillä smetana pehmentää kaalin ihanan kermaiseksi. Ruoanlaitto ei myöskään voi olla tämän helpompaa, joten nyt kokeilemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: