, , ,

Tofu stir fry

Tässä ihana arkiruoka, mikä valmistuu hetkessä ja vie kielen mennessään.

Simppeleistä raaka-aineista valmistuu loistava vegaaninen illallinen hetkessä.

Rakastan vegeruokaa, mutta viimeaikoina olen syönyt lihaa enemmän kuin yleensä. Normaalisti ruokavalioni koostuu kasvikunnan ympärille ja nyt on aika lisätä taas vihreitä lautaselle. Valmistin tänään pitkästä aikaa suosikkiruokaani, eli nuudeleita. Aasialaiset ruoat ovat minun heikkouteni ja rakkauteni. Viimeisen vuoden aikana olen opetellut paljon uusia reseptejä ja oivaltanut tärkeitä asioita Aasialaisten ruokien valmistuksessa. Jos ohjeessa lukee, lisää riisiviinietikkaa tai sokeria, niitä ei kannata jättää pois tai lähteä soveltamaan. Kaapeistani löytyy kaikennäköisiä tahnoja, mausteita ja kastikkeita, aluksi niiden osto voi kirpaista, mutta ne kestävät pitkään ja ovat monikäyttöisiä. Minulta löytyy aina seesaminsiemeniä, kalakastiketta, osterikastiketta, soijakastiketta, riisiviinietikkaa ja inkivääritahnaa. Näillä pääsee pitkälle.

Kiinnostun koko ajan enemmän vegaaniruoasta, vaikka olenkin sekaani. Nykypäivänä löytyy reseptejä ja vinkkejä loputtomasti hyvän vegaaniruoan valmistukseen. Tässä on minun helppo vegewokki, eli tofu stir fry.

Tofu ja kesäkurpitsa ovat tämän ruoan pääraaka-aineet.

2-3 Annosta

  1. Valuta tofusta ylimääräiset nesteet, kääri talouspaperiin ja/tai keittiöliinaan. Pistä tofun päälle painoksi esimerkiksi kattila tai paistinpannu, kuivata 10-15 minuuttia.
  2. Keitä kattilallinen kiehuvaa vettä, ota kattila pois hellalta ja odota että vesi lakkaa poreilemasta. Lisää nuudelilevyt kattilaan kolmeksi minuutiksi. Katso kellosta tarkka aika, että nuudelit ei kypsy liikaa. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Tofun kuivaus ja nuudelien oikeaoppinen keittäminen takaa onnistuneen lopputuloksen.
  3. Pilko kesäkurpitsa kiekoiksi ja puolita ne.
  4. Pilko valkosipuli ja chili.
  5. Kuutioi tofu ja siirrä paistumaan kuivalle lämpimälle pannulle, lisää ripaus suolaa. Paista tofuille kaunis kultainen väri ja siirrä lautaselle.
  6. Aloita kesäkurpitsojen paistaminen, lisää ne kuivalle pannulle ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää 1 rkl soijakastiketta ja öljyä, jatka paistamista. Kun kesäkurpitsat ovat kutistuneet, lisää riisiviinietikka, pilkottu valkosipuli, inkivääritahna, chili ja rouhi reilusti mustapippuria. Paista hetken aikaa, varo polttamasta valkosipuleita.
  7. Kaada valutettu nuudeli pannulle, lisää vielä toinen ruokalusikallinen öljyä ja soijakastiketta, sekoita hyvin, paista suht kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, niin että nuudelit saavat hieman rapean pinnan.
  8. Ripottele annoksen päälle seesaminsiemeniä, revi korianteria ja pilko lisää chiliä.

Tämä ruoka on yksi arkisuosikeistani. Raaka-aineiksi sopivat monet kasvikset ja tavallisen tofun voi korvata esimerkiksi savutofulla tai kaurapalalla. Ihania ruokahetkiä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: