Lehtikaalipannari fetalla

Ihana iltapala, loistava lounas

Sunnuntai lienee ainoa päivä kun hengähdän oikeasti ja teen asiat helpoimman kautta. Arkeeni mahtuu paljon menemisiä ja tulemisia, kalenterini on lähes aina täynnä. Sunnuntaina ruoanlaitossa voi käyttää aikaa erilailla kuin arkena, mutta esivalmisteluiden täytyy olla helppoja.

Minulla oli monta ideaa tämän päivän ruokaan, mutta muutin mieleni ainakin kolme kertaa. Inhoan hyllyjen välissä vaeltamista ja haahuilua, joten kauppaan kävellessä päätin että nyt seuraava ajatus ruoasta, mikä mieleeni juolahtaa, sitä teen varmasti.

Kasvispannari vuohenmaito fetalla

Ainekset

 • 4 kananmunaa
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 5 dl maitoa
 • 1/2 dl rypsiöljyä
 • 1 tl chilihiutaleita
 • pussillinen lehtikaalia
 • kevätsipulipuntin vihreät varret
 • 150 g vuohenmaidosta tehtyä fetaa
 • kourallinen pinjansiemeniä
 • hunajaa
 • 1 tl valkoviinietikkaa
 • ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon maito ja öljy. Lisää jauhot, chilihiutaleet ja vispaa taikina.

Kuumenna pannu, pese lehtikaalit ja poista niistä sitkeät varret. Lorauta pannulle tilkka öljyä, lisää lehtikaalit. Kaada teelusikallinen valkoviinietikkaa ja lisää ripaus suolaa. Anna kaalien paistua niin, että ne kutistuvat ja saavat kevyen paahtuneen värin pintaan. Lisää kaalit pannukakkutaikinaan. Pese ja pilko kevätsipulien varret pieniksi, lisää taikinaan.

Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla ja kaada taikinaseos. Murustele päälle feta. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Ennen kuin otat pannukakun uunista, paahda kuivalla pannulla kourallinen pinjansiemeniä. Ripottele siemenet uunituoreen pannukakun päälle ja valuta hieman hunajaa kruunaamaan pannukakku.

Tämä on todellinen pikaruoka, suosin aina käyttämään ensisijaisesti jääkaapin nahistuneet vihannekset. Pannarin täytteeksi sopii mikä vaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s