, ,

Pumpkin spice pannukakku

Mausteinen kurpitsapannukakku vaahterasiirapilla ja kermavaahdolla on vastustamattoman hyvää.

Pumpkin spice -mausteseos on kuuluisa ympäri maailmaa ja syystäkin, sen maku on huumaavan herkullinen. Se on yhdistelmä jauhettua kanelia, neilikkaa, inkivääriä, muskottipähkinää ja joskus seokseen lisätään myös mustapippuria. Tällä kertaa tein pienen annoksen mausteseosta minkä yhdistin 4 dl kurpitsasoseeseen. Pannukakkuun käytetään 2 dl kurpitsasosetta, joten pakastin loput soseesta seuraavaa leivontakertaa varten. Kurpitsasoseen voit tehdä mistä tahansa kurpitsasta, minä valitsin hokkaido -lajikkeen, sillä niitä löytyy kaupasta myös pienikokoisina.

Teen useasti pannukakkuja ja yleensä valurautapannussa – se on niin kätevää! Jos haluat leipoa pellillisen pannukakkua, käytä suosikkiohjettasi ja lisää kurpitsasosetta joukkoon.

Kurpitsasose

Käytin pientä hokkaido -kurpitsaa, hieman alle kilon painoista. Siitä valmistui 4 dl kurpitsasosetta. Jos teet suuremman määrän sosetta, muista käyttää mausteita enemmän. Valmista kurpitsasose hyvissä ajoin ennen leipomista!

  1. Pese ja halkaise kurpitsa, poista siemenet ja malto, leikkaa sopiviksi lohkoiksi ja pirskota rypsiöljyä pintaan. Paahda noin 45 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
  2. Jäähdytä kurpitsat ja koverra sisus blenderiin, lisää joukkoon mausteet ja siirappi.
  3. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes sose on ohentunut tarpeeksi. Tässä ei ole mitään sääntöä, voit tehdä niin paksua tai ohutta kuin haluat. Sose on voimakkaan makuista pelkälleen, mutta leivonnassa käytettynä mausteiden mittasuhde on sopiva.
  4. Suosittelen pakastamaan loput soseesta seuraavia leivontakertoja varten.

4 – 6 annosta

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Riko kulhoon kananmunat ja vatkaa rakenne rikki, lisää maito ja öljy.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää nesteiden joukkoon ja mausta suolalla.
  4. Lisää 2 dl maustettua kurpitsasosetta, sekoita.
  5. Esilämmitä valurautapannu hellalla, kaada taikina pannuun ja laita päälle muutama voinokare. Nosta uuniin ja paista noin 25 minuuttia.

Pannukakusta tulee hieman piirakkamainen kurpitsasoseen vuoksi, mikä on mielestäni oikein hyvä juttu. Muista lorauttaa annosten päälle kunnolla vaahterasiirappia, kermavaahtoa unohtamatta!

Saispa lisää ❤

Jätä kommentti