, , , ,

Ramen-keitto vartissa

Kuka rakastaa ramen-nuudeleita? – niin minäkin. Ramen on mielestäni keittojen parhaimmistoa. Liemi on täyteläinen, umaminen ja suolainen. Perinteisesti keitto tarjoillaan possun kanssa, mutta vain mielikuvitus on rajana kun teet sitä kotona.

Ramenkauppa lähetti minulle testiin japanilaisia nuudeleita. Valmistin tällä kertaa ramen-keiton helpoimman kautta ja kyllä kannatti – sain 15 minuutissa täydellisen höyryävän annoksen eteeni.

Valmistin keiton Nissin Raoh -nuudeleista.

Nuudelien mukana tullut maustekastike on misopohjainen. Tilaan ravintolassa yleensä ramenin misoliemellä. Pussinuudelien mausteilta ei voi odottaa tietenkään samaa makua kuin ravintolassa tai itse keitettynä, mutta yllätyin positiivisesti. Liemi oli todella rikasta ja maistui siltä mitä hyvältä ramenilta voi odottaa, joten voin suositella tätä ehdottomasti. Liemi sisältää eläinperäisiä tuotteita, se ei sovellu vegaaneille.

Lisukkeiksi valitsin siitakesienet tuomaan umamista makua mison lisäksi. Ramenin kanssa tarjoillaan myös kananmunan puolikas ja merilevää. Päälle ripottelin kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. Simppeliä ja upeita makuja!

yksi annos

  1. Keitä kananmunaa 6 minuuttia ja laita keittämisen jälkeen jääkylmään veteen.
  2. Poista sienistä kanta ja pilko sienet. Paista pannulla pienessä tilkassa öljyä ja lisää pieni ripaus suolaa. Hienonna sienien paistuessa kevätsipuli. Leikkaa merilevä saksilla paksuhkoiksi suikaleiksi.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää nuudelien maustekastike lautaselle, kaada päälle 4,5 dl kuumaa vettä, sekoita ja lisää nuudelit.
  5. Kuori kananmuna ja halkaise se. Asettele lisukkeet lautaselle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Täydellinen arkiruoka täynnä makua. Saispa lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: