Paahdetut bataatit, vuohenjuustoa ja saksanpähkinää

Tässä on oiva lisuke joulupöytään.

Taas vuosi lähenee loppuaan ja ihmettelen miten aika voikaan kulua näin nopeasti? Huomenna on taas aika vuoden odotetuimmalle aterialle. Vietämme perheeni kanssa joulua suht pienellä porukalla, perinteitä kunnioittaen. Tänä vuonna emme osta kinkkua – mummini ilmoitti. Meillä on ensimmäistä kertaa tarjolla kalkkunaa, mistä olen iloinen. Pidän toki kinkusta, mutta en pidä sitä tärkeänä osana jouluruokaa, kalat ja mädit ovat suosikkejani joulupöydässä. Meidän poppoo tekee kaiken yhdessä, mummi toimii tietenkin pääkokkina. Tänä vuonna veljeni saa kunnian tehdä bataattilaatikon, minä valmistan punajuurilaatikon ja mummi huolehtii kalatarjottavista. Paistamme kalkkunan, teemme erilaisia salaatteja, sienisalaattia ja muita lisukkeita. Ruoan jälkeen avaamme lahjat, menemme ruokalevolle ja syömme taas uudestaan – tuskin maltan odottaa.

Tänään söimme paremman puoliskoni kanssa illalliseksi paahdettua bataattia vuohenjuustolla, saksanpähkinärouheella ja timjamilla. Lisäksi paistoin pannulla joulumakkaraa, mikä sopi täydellisesti bataattien kanssa. Tämä lisuke sopii erinomaisesti joulupöytään tai vaikka alkupalaksi illanistujaisiin.

Pellillinen paahdettuja bataatteja

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Pese bataatit ja leikkaa noin sentin paksuisia kiekkoja.
  2. Asettele bataatit uunipellille, lorauta päälle öljyä, ripottele suolaa ja lisää kuivat mausteet.
  3. Paahda uunissa 20 minuuttia, nosta pelti pois uunista ja lisää bataattien päälle vuohenjuusto, rouhittuja pähkinöitä ja timjamia. Paahda vielä 10 minuuttia.
  4. Voit lisätä päälle vielä tuoretta timjamia, kun bataatit on nostettu uunista.

Rentouttavaa joulunaikaa, muistakaa herkutella ja nauttia ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: