, , ,

Piknik saaressa

Joskus eksyminen voi pelastaa päivän ja matka muuttuu ikimuistoiseksi.

Kesäsäät jatkuu ja suuntasimme ystäväni kanssa tänään retkelle Suvisaaristoon Espooseen. Kävin kesäkuussa perheeni kanssa Iso Vasikkasaaressa, mistä pidin kovasti. Innostuin ideasta, että kiertäisin kaikki Espoon saaret, minne lautta tai bussi kuljettaa. Asun itse Helsingissä meren lähellä, mikä on minulle tärkeää, vesi on upea elementti.

Odotin tätä retkipäivää kovasti, sillä harvoin pääsee lomailemaan yhtä aikaa hyvän ystävän kanssa. Aamulla tuntui, että kaikki mitä teen, menee pieleen. Kun pääsimme bussilla vihdoin perille Suvisaaristoon, huono onni jatkui. Jäimme reittioppaan neuvomalla pysäkillä pois ja lähdimme kävelemään eteenpäin, tietämättä minne olimme menossa. Aurinko porotti ja retkieväät painoivat olalla. Kävelimme ehkä muutaman kilometrin ja ihmettelimme ääneen, että eikö täällä ole mitään muuta kuin omakotitaloja, mökkejä ja yksityisrantoja? Etsimme google mapsista lähistöllä olevia kahviloita ja rantoja, lähimailla ei ollut yhtäkään. Käännyimme takaisin. Tässä kohtaa huokailin ääneen nälkää ja kuumuutta, olin tietenkin valinnut päivän vaatteeksi uuden neuleen – koska uudet vaatteet on otettava heti käyttöön.

Murhe muuttui onneksi. Hetken käveltyämme, pienen omakotitalon pihalla seisoi nainen tekemässä ulkotöitä. Kerroin hänelle että olemme vähän eksyksissä ja kysyin, että osaisiko hän kertoa minne meidän kannattaisi mennä piknikille? Nainen kertoi, että lähimmille rannoille on pidempi matka. Hän ehdotti että voisimme jäädä hänen omalle rannalle piknikille! Ranta oli mielettömän kaunis, hän saattoi meidät laiturille ja juttelimme hänen kanssaan hetken. Kiitimme naista kovasti ja katoimme piknikin laiturin päähän. Maisema oli upea ja sää suosi meitä retkeilijöitä.

Lohisalaatti avokadokastikkeella.
Näkymä oli upea, aurinko porotti ja merituuli puhalsi.

Lohisalaatti ja avokadokastike kahdelle

Suunnittelin menun meidän piknikille muutamaa päivää ennen retkeä. Ulkona syöminen on ihanaa ja varsinkin, kun eväät on tehty itse. Pilkoin ja pakkasin salaatin raaka-aineet erillisiin kippoihin ja kokosin annokset vasta retkipaikalla. Tässä ohje hieman paremmalle lohisalaatille.

Salaatin raaka-aineet

Marinoidut punasipulit

Avokadokastike

Lisään monesti tähän kastikkeeseen pecorinoa tai parmesaania. Tämä kastike on salaisuus täydelliseen salaattiin.

  1. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita ne lasipurkkiin, lisää ripaus suolaa ja rouhi pippuria myllystä. Kaada sitruunamehu ja riisiviinietikka. Laita kansi kiinni ja ravista. Laita jääkaappiin tekeytymään. Jo vartissa sipulit ovat marinoituneet sopivasti.

2. Pese ja pilko salaatti. Leikkaa puolikas avokado paloiksi ja purista päälle hieman sitruunaa, että ne eivät ala tummumaan. Jos teet salaatin suoraan kulhoon, sekoita ensiksi salaatti ja silmusalaatti, lisää sitten avokadot.

3. Laita puolikas avokado kulhoon ja muussaa se. Lisää majoneesi, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet, purista sitruunaa. Jos tarjoilet salaatin kulhosta, sekoita kastike suoraan salaatin joukkoon.

4. Asettele annoksien päälle marinoitua punasipulia ja loimulohta.

Annos on tuhti, sopii hyvin piknikille tai vaikka juhliin tarjottavaksi.

Piknikin jälkeen nautimme hetken auringosta ja ihailimme upeita maisemia. Jälkiruokakahveille lähdimme Matinkylään Isoon omenaan. Mikä ihana lomapäivä kerrassaan!

Haaveilen ehdottomasti myös tämmöisestä pihasta. Päivästä tuli erityinen kun saimme nauttia näin upealla paikalla merestä ja hyvästä ruoasta.
Onnellinen retkeilijä, uusia seikkailuja odotellessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: